انجام پایان نامه دکتری و ارشد در اصفهان

انجام پایان نامه دکتری و ارشد در اصفهان

5-1. جمع‌بندی نتایج

هدف از انجام پایان نامه حاضر در اصفهان، ارائه‌ی مدلی برای زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال در یک شبکه‌ی قدرت بود که بتواند در روند زمان‌بندی تعمیرات، بحث آسیب‌پذیری سیستم قدرت را نیز علاوه بر موضوع قابلیت اطمینان شبکه لحاظ کند. لازمه‌ی ارائه‌ی چنین مدلی این بود که ابتدا بتوان جامع‌تر از مدل‌های ارائه شده در مقالات موجود برای بررسی آسیب‌پذیری سیستم قدرت، مدلی را ارائه داد که بتواند آسیب‌پذیری سیستم قدرت را در یک افق زمانی پیش رو بررسی کند و نه در یک تصویر از وضعیت بهره‌برداری شبکه (مشابه آن‌چه که پژوهش‌های دیگر انجام داده‌اند). مدلی که برای این منظور در این پایان‌نامه ارائه شده است، مدلی زمانی  با نام WaW است که ISO می‌تواند از طریق آن، شبکه را از دید مهاجم شبکه نگاه کند و تعیین کند که شبکه در چه زمان هایی و در چه نقاطی آسیب پذیرتر است. مدل نهایی WaW یک مدل MILP است که با اجرای سیناریوهای مختلف در مثال‌های عددی، قدرت و توانایی آن در تحلیل صحیح و منطقی آسیب‌پذیری سیستم قدرت ارزیابی شده است. نتایج عمده‌ای که اجرای این مدل به دست می‌دهد شامل موارد زیر می‌شود:
1-    مهاجم الزاماً تمام نیروهای خود را به طور همزمان استفاده نمی‌کند و در بسیاری از موارد ترجیح می‌دهد در
زمان‌های مختلف به شبکه حمله کند.
2-    مهاجم با لحاظ کردن زمان در فرآیند تصمیم‌گیری خود می‌تواند به نتایج بهتری دست یابد و خسارت وارد شده را افزایش دهد. لحاظ کردن زمان، مکان‌های حمله را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و در نتیجه، تحلیل آسیب‌پذیری سیستم تغییر می‌کند.
3-    در نظر گرفتن زمان در مسأله‌ی آسیب‌پذیری سیستم قدرت این امکان را فراهم می‌کند تا بتوان احتمال حملات چندباره به یک المان خاص را مدل‌سازی کرد. به عبارت دیگر، مدل WaW می‌تواند المان‌هایی از سیستم را شناسایی کند که مستعدّ حملات چندباره هستند. اجرای حمله‌ی چندباره به یک المان خاص، آسیب‌پذیری سیستم از ناحیه‌ی آن المان را هشدار می‌دهد.
4-    فاکتورهای مهمّی که نقشه‌ی حمله‌ی اتّخاذ شده توسّط مهاجم را تحت تأثیر قرار می‌دهند شامل منابع مهاجم، محدودیت منابع مهاجم در زمان‌های مختلف، هزینه‌ی قطع‌بار برای بارهای مختلف سیستم، حدّاکثر دفعاتی که می‌توان به یک المان خاص حمله کرد، چگونگی تقسیم بار کلّ سیستم بر روی شین‌های مختلف و مدّت زمان لازم برای تعمیرات اجباری المان‌های تحت حمله می‌باشد.
5-    در خصوص در نظر گرفتن مقادیر مختلف برای مدّت زمان لازم برای تعمیرات اجباری المان‌های مختلف می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که مهاجم می‌تواند علاوه بر تصمیم‌گیری در رابطه با این که کدام دسته از خطوط شبکه را مورد هدف قرار دهد، در خصوص «نقطه‌ی مناسب هر خط» برای اجرای حمله بر روی آن خط نیز تصمیم‌گیری کند. چنین فرضی می‌تواند نقشه‌ی حمله را به کلّی (چه زمان حمله و چه مکان حمله) تغییر دهد. این موضوع در سناریوهای مختلفی که در مثال‌های عددی اجرا شدند بررسی و تأیید شده است.
در ادامه‌ی انجام پایان‌نامه، مدلی سه‌سطحی برای زمان‌بندی تعمیرات خطوط انتقال سیستم ارائه شد (مدل VCTMS)؛ مدلی که از طریق آن ISO می‌تواند در روند تصمیم‌گیری خود در خصوص زمان بهینه برای اجرای تعمیرات خطوط انتقال شبکه، وضعیت سیستم از منظر آسیب‌پذیری در مقابل حملات عامدانه را نیز لحاظ کند. در این مدل سه‌سطحی، در سطح اوّل، ISO برنامه‌ی زمان‌بندی خطوط کاندید را به گونه‌ای تعیین می‌کند که هزینه‌های تولید و قطع‌بار با وجود حملات عامدانه کمینه شود. گاه ممکن است که مهاجم به گونه‌ای حمله کند که یک خطّ کاندید قبل از شروع تعمیرات معمولی به تعمیرات اجباری برود و این رخداد، زمان‌بندی صورت گرفته برای آن خطّ خاص را که توسّط ISO انجام شده است، بی‌اعتبار کند.

مطالب پیشنهادی با استاد علی کیان پور :
انجام پایان‌ نامه دکترا در زاهدان

 

انجام رساله دکتری و انجام رساله دکترا با موسسه تز پی اچ دی

انجام پایان نامه دکتری و انجام پایان نامه دکترا با موسسه پایان نامه دکتری

با همکاری تز پی اج دی سامانه برتر مشاوره رساله دکتری

تلفن تماس : 09184885900 و 09354536070

 

 

Leave A Comment

Related Posts