نوشتن مقاله مروری علمی و قیمت نوشتن مقاله مروری علمی
نوشتن مقاله مروری علمی و قیمت نوشتن مقاله مروری علمی :
مقالات مروری که به آنها «مرور ادبیات» نیز اطلاق میشود، یکی از انواع مقالاتی هستند که در مجلات علمی به چاپ میرسند و بهدلیل ماهیتی که دارند، کمهزینه و در عین حال بسیار کاربردی هستند. در حالیکه در مقالات تجربی، موضوع و یافتههای علمی عامل موفقیت مقاله هستند، در مقالات مروری، تسلط محقق بر جستجوی منابع و مهارت نویسندگی او حائز اهمیت است. البته در کنار عوامل ذکرشده، رعایت استانداردهای لازم و نحوه چیدمان مطالب نیز از اهمیت زیادی برخوردار است که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
مقاله مروری چیست؟
مقاله مروری یا مرور ادبیات به بررسی مقالات چاپ شده قبلی در زمینه یک موضوع مشخص میپردازد و برخلاف مقالات پژوهشی اصیل، نتایج تجربی جدیدی ارائه نمیکند، بلکه سطح دانش فعلی را در حوزه مربوطه نمایش میدهد.
مقالات مروری با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از اطلاعات موجود و نگاهی نو به اطلاعات کهنه سبب شکلگیری استدلالها و نتیجهگیریهای جدید میشوند که میتوانند نقش مؤثری در پیشرفت علم داشته باشند. علاوه بر این، مقالات مروری میتوانند پیشنهادات مفیدی را برای ادامه تحقیقات در حوزه علمی مربوطه ارائه دهند.
مقالات مروری دارای انواع مختلفی هستند که همه آنها بر اساس ساختار خود در یکی از سه دسته زیر قرار میگیرند:
- مرور روایتی (Narrative review): در این نوع، به خلاصه کردن مطالب مقالات موجود در زمینه موردنظر پرداخته و یافتههای کمی بهصورت کیفی ارائه میشوند.
- مرور نظاممند (Systematic review): در این نوع، یک پرسش مطرح میشود و سپس تلاش میشود که با استفاده از یافتهها و استدلالهای مقالات دیگر به آن پرسش پاسخ داده شود.
- مرور بهترین شواهد (Best evidence synthesis): این نوع حد واسط دو نوع دیگر است. یعنی پرسشی مطرح میشود و سپس خواننده پاسخ آن را از میان مطالب و شواهد ارائهشده در مقاله مییابد.
لازم به ذکر است که تمام مجلات علمی، مقالات مروری را چاپ نمیکنند و در مقابل برخی مجلات تنها به چاپ این نوع مقالات اختصاص یافتهاند.
نکات مهم در رابطه با نگارش مقاله مروری
مهمترین نکاتی که یک پژوهشگر برای نوشتن یک مقاله مروری باید به آنها دقت داشته باشد، به شرح ذیل هستند:
باید بدانید که ساختار یک مقاله مروری چگونه است.
یک مقاله مروری برای خوانندگانی نوشته میشود که از موضوع مربوطه تا حد زیادی مطلع بوده یا در آن تخصص دارند. بنابراین در هنگام نوشتن چنین مقالاتی باید بدانید که برای مخاطب عام مطلب نمینویسید و نیازی به شرح اطلاعات عمومی وجود ندارد.
برای نوشتن یک مقاله مروری، شما باید به خلاصه کردن ایدههای اصلی، استدلالها، مواضع و یافتههای مقالات علمی دیگر بپردازید و در کنار آن، اطلاعات جمعآوریشده را نقد و بررسی کنید و تأثیر آنها بر پیشرفت علم در حوزه مربوطه را مشخص نمایید.
بهطور کلی میتوان گفت که یک مقاله مروری به خلاصهسازی و ارزیابی مقالات علمی دیگر میپردازد و از بخشهای زیر تشکیل شده است:
- عنوان
- چکیده
- کلمات کلیدی
- مقدمه
- روش انجام کار
- یافتهها و استدلالها
- نتیجهگیری و پیشنهادات
- منابع
انواع مقالهی مروري (Review Article)
- مروري تشريحي، غيرسيستماتيك يا روايتي یا مروری نقلی (Narrative Review)
- مروري تحليلي يا سيستماتيك (داراي متاآناليز يا فرا تحليليMeta-Analyses/ Systematic بر روي يافته هاي تحقیقات دیگران است)
- مقاله مروري تشريحي، توصيفي، غيرسيستماتيك یا روايتي، نقلیNon-systematic/ Narrative:
- جستجوي مقالات و مطالعات مرتبط براي يافتن پاسخ سؤال مورد نظر، صرفاً براساس ذهنيت قبلي خود از موضوع مورد بحث
- انتخاب مطالعات مناسب، بررسي نقاط افتراق و شباهت در آنها
- نتيجهگيري نهايي در قالب يك مقاله با جمعبندي نتايج به دست آمده و تلفيق آن با تجربيات و دانش تخصصي خويش
ساختار كلي مقاله مروريتشريحي، توصيفي، غيرسيستماتيك یا روايتي، نقلی:
- صفحه عنوان
- چکيدهی فارسي و انگلیسی
- متن مقاله
الف) مقدمه
– شناسایی موضوع بررسی و هدف از مطالعه.
ب) روش بررسی
– نوع مطالعه
– نحوه استخراج داده های مورد استفاده (یعنی از چه منابع و پایگاه های اطلاعاتي استفاده شده، از چه کلید واژه هایی استفاده شده، چه تعداد منبع بررسي شده و – از چه تعداد منبع در مقاله استفاده شده،
داده ها در چه محدوده زمانی گردآوری شده است)
ج) شرح مقاله
– شرح يافته هاي مهم مقالات بررسي شده
د) نتيجه گيري
– موارد كاربرد عملي يافته ها
– محدوديت ها
– پيشنهادهايي براي حل مسايل
و) منابع
– استفاده از حداقل 15 منبع معتبر و جديد
– حداقل 3 تا 5 عدد از آنها مربوط به موضوع و متعلق به نويسنده گان مقاله (خوداستنادی).
- مروري تحليلي يا سيستماتيك: Meta-Analyses/ Systematic
- بهرهگيري از روشهاي آماري در تركيب نتايج
- برخورداری از توان و اعتبار بالا در نتيجهگيري و تصميمسازي
متاآناليز: تركيب دادهها و نتايج بدست آمده از يك مرور سيستماتيك با بهرهگيري از روشهاي آماري برای پيبردن به موارد عدم همساني نتايج و علل آنها.
ساختار كلي مقاله مروري تحليلي يا سيستماتيك:
شبیه ساختار مقاله پژوهشی می باشد (منابع مورد استفاده حداقل 20 منبع معتبر و جديد).
ساختار یک مقاله مروری چگونه است؟
یک مقاله مروری معمولا این اجزا را دارد:
- مقدمه: تمام مقالات مروری دارای یک مقدمه هستند که به بیان اهمیت این تحقیق می پردازد.
- روش انجام کار
روش انجام کار معمولا در مقالات به پژوهش ها و کارهایی که محقق انجام داده است اشاره دارد که به موجب آن به ذکر جزییات و مراحل انجام کار پرداخته می شود. اما در مقالات مروری در حقیقت نویسنده مقاله خودش پژوهشی را انجام نداده و در حال مرور پژوهش های انجام شده توسط شخص دیگر است بنابراین باید در این بخش به چگونگی دسترسی به مقالات مورد نظر و معیارهای انتخاب مقالات اشاره کند. در این قسمت باید مشخص شود از چه پایگاه داده ها و چه کلمات کلیدی برای جستجو درباره این موضوع استفاده شده است.
برای نگارش بهتر روش کار باید عبارات مختلف و مقالات مختلفی را مرور کرده باشید، ذکر تاریخ و مدت زمانی که صرف این جستجو شده نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. با این کار داوران و خوانندگان مقاله می دانند جمع بندی و مرور انجام شده کامل و دقیق است و سرسری از آن نگذشته اید.
- یافته ها
بخش دیگری از بدنه اصلی مقاله مروری یافته های آن است. در بخش یافته ها به جمع بندی مطالب مقالات منتخب پرداخته می شود. یافته ها باید مرتبط با عنوان مقاله باشند بنابراین به نکات پیچیده و پراکنده اشاره نکنید و به اصل مطلب و بررسی آن موضوع در مقالات مختلف بپردازید.
همچنین در این قسمت میتوانید به تئوری های ارائه شده و آزمایشات انجام شده نیز اشاره کنید. ممکن است یک محقق با نظریه محقق دیگر مخالف بوده باشد شما نیز می توانید با ذکر این مخالفت نظرتان را درباره موضوع اعلام کنید. تحقیقات انجام شده را با یکدیگر مقایسه کنید. پس از اینکه به مطالب و یافته های مقالات دیگر پرداختید می توانید به عنوان یک صاحب نظر، نقطه نظرات خود را نیز به آن اضافه کنید. معمولا بخش یافته های یک مقاله بین ۷۰ الی ۹۰ درصد کل مقاله را در بر میگیرد. سعی کنید این بخش را با پاراگراف های سازماندهی شده و منظم تکمیل کنید. مطالب ارائه شده در هر پاراگراف به بعدی و قبلی مرتبط باشد و خیلی بی مقدمه وارد یک مبحث دیگر نشوید. مقاله مروری شما باید ایده محور باشد که نه تنها به خواننده به درک مطلب کمک کند بلکه ایده هایی را نیز درباره این موضوع به او بدهد.
- متن اصلی: چگونگی ساخته شدن پاراگرافهای متن اصلی شما به مدل سازمان بندی که شما برای دنبال کردن در نوشته مروری خود انتخاب کرده اید بستگی دارد. بنابراین، یک مدل ترتیب زمانی احتمالا پاراگرافهای متفاوت برای دوره های زمانی مختلف بر پایه ی موضوعات متنوع خواهد داشت، در حالیکه مدل موضوعی زیر مجموعه های بر پایه ی موضوعات متفاوت دارد.
- بحث و نتیجه گیری: این بخش به خلاصه سازی مطالعات صورت گرفته می پردازد و در آن نتایج حاصله در مورد سوالات پیش رو مطرح و مورد بحث قرار میگیرد. همچنین بخشی است که در آن به طور واضح شکافهای تحقیق را مورد مطالعه قرار داده و پیشنهادادت برای مطالعات آتی را بیان میکنید .
- لیست مراجع: لیست مرجع یک بخش خیلی مهم از یک نوشته مروری است از آنجا که مقاله شما به طور کامل بر پایه ی منابع اولیه است. لیست مراجع باید جزئی باشد و شماره ی صفحات و جزئیات بخش ها هر جا که لازم باشد باید فراهم شود.
نوشتن مقاله مروری از پایان نامه
نوشتن مقاله مروری هم کاری آسان و هم کاری سخت است. چون برای نوشتن مقاله مروری، نیازی به آزمایشها و مطالعات میدانی نیست، کاری سهل است. اما از آن جهت که باید پیشینه موضوع را به طور دقیق مطالعه کرد، کاری سخت است. بعد از این که دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری پایان نامه خود را نوشتند، راحتتر میتوانند مقاله مروری بنویسند. چون آنها در طول نگارش پایان نامه خود، مقالات زیادی را مطالعه کردهاند. و در جریان جدیدترین تحقیقات انجام شده هستند. با این وجود دانشجویان در رشته خود آن چنان که باید صاحبنظر نیستند. در نتیجه دانشجویان باید با کمک استاد راهنما مقاله مروری خود را نگارش کنند. آنها همچنین میتوانند از مشاوران اینترنتی کمک بگیرند
چاپ مقاله مروری
مقالات مروری را میتوان در ژورنالهای معتبر خارجی و داخلی چاپ کرد. از جمله مجلات ISI و مجلات علمی و پژوهشی. قبل از سابمیت مقاله خود به ژورنال موردنظر، حتما سایت آن ژورنال را مطالعه کنید. و باید نکات بیان شده در سایت ژورنال را در نگارش مقاله خود رعایت کنید. تا مقاله شما ریجکت نشود و بتوانید از ژورنالهای معتبربرای چاپ مقاله، اکسپت بگیرید.
انجام رساله دکتری و انجام رساله دکترا با موسسه تز پی اچ دی
انجام پایان نامه دکتری و انجام پایان نامه دکترا با موسسه پایان نامه دکتری
با همکاری تز پی اج دی سامانه برتر مشاوره رساله دکتری
تلفن تماس : 09184885900 و 09354536070